Merkez :
0232 246 51 93 - 0530 969 97 66
Seferihisar :
0232 743 66 55 - 0553 753 66 54
Adresimiz :
Google Map
Kanal Tedavisi
Niçin Kanal Tedavisi Yapılır?
Derin çürükler ya da kırık dişlerdeki bakteri ve mikroplar, dişin özü denilen ortasındaki yumuşak tabakada iltihaba yol açar ve burada bulunan sinirlerin ölümüne neden olur. İltihaplanmış pulpa çıkarılmazsa, diş ve çevre dokular da iltihaplanır, sonunda diş tamamen kaybedilebilir.Kanal Tedavisi Aşamaları
- Radyografi alınarak sorunlu dişin tespit edilmesi.
- Diş canlı ise lokal anestezi yapılarak diş ve çevre dokulardaki duyarlığın yok edilmesi.
- Dişin Mine ve Dentin tabakalarındaki çürüklerin temizlenerek pulpaya ulaşılacak boşluğun oluşturulması.
- Dişe rubber dam takılarak izole edilmesi.
- Elektronik aletler kullanılarak çalışma uzunluğunun saptanması ve radyografi ile teyit edilmesi.
- Döner alet sistemleri kullanılarak kök kanalı içindeki enfekte dentin tabakalarının, mikroorganizmaların yok edilmesi ve uzaklaştırılması.
- Kök kanallarında döner alet sistemleri kullanılırken çeşitli kök kanalı dezenfektanları ile mikroorganizmaların yok edilmesi.
- Döner alet sistemleri kullanılarak kök kanalı içindeki enfekte dentin tabakalarının, mikroorganizmaların yok edilmesi ve uzaklaştırılması
- .Kanal tedavisine başlarken diş canlı değil ise kök kanalı içine konulacak bir kanal antiseptiği ile belirli bir süre beklenmesi ve sonraki buluşmada kök kanlarının doldurulması. Kök kanalı tedavisinden sonra, dişin çevre dokular ile ilişkisi kesilerek, enfeksiyonun bir daha oluşmaması ve dişin çevre dokularında meydana gelmiş bir hasar varsa onun onarılması amaçlanır.
Kanal tedavisi yapılan bir dişin ömrü ne kadardır?Diş, tekrar enfekte olmaz, çürümesini önleyici tedbirler alınırsa uzun yıllar kullanılabilir. Fakat bunun için düzenli diş bakımı ve hekim kontrolleri ihmal edilmemelidir.*Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindir. Hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçmez.